Huurcommissie

De Huurcommissie is een onafhankelijke landelijke organisatie. Zij doen uitspraak bij geschillen tussen huurder en verhuurder. Bijvoorbeeld over de huurprijs, het onderhoud en servicekosten. Neem altijd eerst contact met ons op. We willen het probleem graag samen met u oplossen. Komen we er niet uit? Dan kunt u de Huurcommissie inschakelen. 

Wilt u weten wat de maximale huurprijs is van een woning? Of bent u benieuwd naar het aantal punten van een bepaalde woning? doe dan de ‘Huurprijscheck’ op de website van de Huurcommissie www.huurcommissie.nl. Hiermee kunt u gemakkelijk controleren of de huurprijs van hun woning redelijk is of niet.

Veel gevraagd over Huurcommissie

Ik heb een vrije sector (geliberaliseerde) woning. Kan ik dan ook bij de Huurcommissie terecht voor het toetsen van de huurprijs?

Algemeen

De Huurcommissie kan alleen in de eerste 6 maanden van uw huurcontract de huurprijs en de onderhoudsstaat van de woning voor u controleren. Dit heet een toets aanvangshuurprijs. Meer informatie vindt u op de website van de Huurcommissie: www.huurcommissie.nl.

Met welke verschillen van mening kan ik terecht bij de Huurcommissie?

Algemeen

Bent u het niet eens bent met de (nieuwe) huurprijs of het onderhoud van uw woning? Of bent u het niet eens met servicekosten of kosten voor nutsvoorzieningen? En komen wij er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk hulp vragen aan de Huurcommissie om een uitspraak te doen over uw probleem. Als u een verschil van mening voorlegt aan de Huurcommissie dan kost dat geld. Iedereen moet zich houden aan de uitspraak van de Huurcommissie. Op www.huurcommissie.nl vindt u alle informatie.