Woonbelevingsonderzoek

Hoe tevreden bent u met uw huis en de buurt?

En wat heeft u nodig om u thuis te voelen in uw huis en in uw buurt? Dat willen we graag van u weten. Daarom doen we een woonbelevingsonderzoek. Onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy voert dat uit voor ons. Zij sturen een online vragenlijst naar alle huurders waarvan wij een e-mailadres hebben.

Het onderzoek helpt ons om een beeld te krijgen wat onze huurders in een bepaalde buurt belangrijk vinden. Die informatie kunnen we gebruiken om te werken aan een prettige woonomgeving. Dat kunnen we vaak niet alleen. Daar hebben we u, en andere organisaties in de gemeente voor nodig.

We voeren dit onderzoek iedere 3 of 4 jaar uit. Dan is het namelijk mogelijk ontwikkelingen in de woonbeleving te ontdekken en vooruitgang of juist achteruitgang te meten.

Veel gevraagd over Woonbelevingsonderzoek

Wat doet ’thuis met de uitkomsten van het woonbelevingsonderzoek? En waarom zou ik meedoen?

Algemeen

Uw reactie geeft ons een goed beeld van wat onze huurders in een bepaalde buurt belangrijk vinden. Hoe meer mensen mee doen, hoe betrouwbaarder de resultaten van het onderzoek zijn. De ene woning is de andere niet, dat geldt ook voor de buurt. Hoe bewoners een woning en buurt ervaren, verschilt ook sterk van elkaar. Daarom is het belangrijk dat u meedoet.

Deze informatie gebruiken we om samen met u en onze samenwerkingspartners te werken aan (de verbetering van) uw woonomgeving. In 2024 vertellen we meer over de uitkomsten en wat we ermee gaan doen. U leest dit dan in onze huurdersnieuwsbrief en op onze website.

Ik heb een e-mail ontvangen terwijl ik hier niet om heb gevraagd. Waarom sturen jullie dit?

Algemeen

’thuis heeft USP Marketing Consultancy gevraagd een woonbelevingsonderzoek voor ons uit te voeren. Wij hebben hen gevraagd de online vragenlijst te sturen naar alle huurders waarvan wij een e-mailadres hebben. 

Uw deelname is belangrijk voor ons. Natuurlijk bent u niet verplicht om mee te doen.

Ik heb een vraag over het invullen van de online vragenlijst. Wie kan ik benaderen?

Algemeen

U kunt uw vragen over het onderzoek sturen naar woonstichtingthuis@usp-onderzoek.nl. USP Marketing Consultancy zal uw vraag beantwoorden.

Bel voor andere vragen naar ’thuis  op (040) 24 99 999, of stuur een e-mail naar wonen@mijn-thuis.nl.

Zijn mijn antwoorden anoniem?

Algemeen

Ja. De gegevens die ’thuis van USP Marketing Consultancy krijgt zijn niet te herleiden naar u als persoon.

Vindt u het niet erg dat USP Marketing Consultancy uw persoonsgegevens met ’thuis deelt, dan geeft u dat aan het einde van de vragenlijst aan. 

Ik heb gelezen dat ’thuis een woonbelevingsonderzoek uitvoert. Ik heb geen e-mailadres. Kan ik toch meedoen?

Algemeen

Dat is geen probleem. Bel ons op (040) 24 99 999 en geef aan dat u gebeld wilt worden voor het woonbelevingsonderzoek van ’thuis. USP probeert u dan te bellen.  

Het kan dat u toch geen telefoon krijgt van USP.  Bijvoorbeeld omdat u niet thuis was, of omdat ze al genoeg andere bewoners gesproken hebben.

Ik heb gelezen dat ’thuis een woonbelevingsonderzoek uitvoert maar ik heb geen e-mail ontvangen. Hoe kan dit?

Algemeen

Woont u in een woning of gebouw waar we binnenkort groot onderhoud uitvoeren? Of is dat juist net afgerond? We doen dan onderzoek naar uw woonwensen of naar hoe tevreden u bent met de uitvoering van het onderhoud. Daarom hebben wij u niet uitgenodigd voor dit onderzoek.

Het kan ook zo zijn dat we niet het juiste e-mailadres van u hebben. In dat geval kunt u (met uw juiste e-mailadres) voor 5 juli mailen naar wonen@mijn-thuis.nl en aangeven dat u mee wilt doen aan het woonbelevingsonderzoek. U ontvangt dan alsnog een uitnodiging van USP.

Ik heb hulp nodig bij het invullen van het online woonbelevingsonderzoek. Wie kan me daarbij helpen?

Algemeen

Misschien heeft u familie of buren die u kunnen helpen met het invullen van de vragenlijst.

Is er niemand die u kan helpen? Bel dan naar (040) 24 99 999 en vertel dat u gebeld wil worden voor het Woonbelevingsonderzoek van ’thuis, omdat u de online vragenlijst niet zelfstandig kunt invullen.

Tot wanneer kan ik meedoen aan het woonbelevingsonderzoek?

Algemeen

Eind juni 2023 sluit het onderzoek en vanaf dan is het niet meer mogelijk om mee te doen. USP Marketing Consultancy gaat dan aan de slag met de resultaten.

Mijn link in de e-mail werkt niet. Kan ik een nieuwe link krijgen?

Algemeen

De link in de vragenlijst blijft actief tot het einde van het onderzoek. Dit betekent dat u tot eind juni deel kunt nemen aan het onderzoek.

Is deze periode nog niet voorbij en werkt de link toch niet? Bel ons dan op (040) 24 99 999. we kijken graag even met u mee.

Ben ik verplicht om mee te doen aan het woonbelevingsonderzoek?

Algemeen

Nee, u bent niet verplicht mee te doen aan het onderzoek. Wij zijn wel heel blij als u wél deelneemt. Hoe meer mensen mee doen, hoe betrouwbaarder de uitkomsten zijn.