Tuinonderhoud

Samen met u werken wij graag aan verzorgde en leefbare buurten. Daar hoort ook een nette tuin bij. Als u een tuin heeft, moet u deze zelf onderhouden. Dat staat in uw huurcontract. Wij verwachten van u dat uw voor- en achtertuin er netjes uitzien. Een niet goed onderhouden tuin is vaak een bron van ergernis voor de buren.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Ik betaal voor groenonderhoud, maar ik ben niet tevreden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Meld de klacht direct bij ons en wacht niet tot u de afrekening servicekosten ontvangt. U kunt ons bellen of mailen en vragen naar de buurtbeheerder. Hij gaat dan kijken en zal het probleem proberen op te lossen.

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

U mag uw tuin naar eigen idee inrichten. Wij vinden het belangrijk dat uw tuin een verzorgde indruk maakt. Dus geen hoog opschietend onkruid, overhangende takken of een kapotte schutting. Het afsnijden van takken van bomen is uw taak. Bomen mogen niet te hoog worden of overlast of beschadigingen aan de woning veroorzaken. Ook mag de tuin niet vol staan met goederen en vuilniszakken. U mag geen auto's, caravans of boten stallen in uw tuin. En u mag niet parkeren in de voor- of achtertuin.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Er zijn (vrijwilligers)organisaties die u kunnen helpen met het onderhouden van uw tuin. Neem hiervoor contact op met uw gemeente. Zij kunnen u naar iemand anders sturen. Lukt de zoektocht niet om vrijwilligers te benaderen, kan de buurtbeheerder meedenken.

Woont u in Best?
Dan kunt u voor hulp bij tuinonderhoud terecht in Bestwijzer. LEV is een organisatie die u verder kan helpen. Kijk voor meer informatie op www.levbest.nl.

Telefoonnummer 0499-770110.

Woont u in Veldhoven?
Dan kunnen ze u bij Cordaad Welzijn verder helpen.
Adres: Sterrenlaan 5 Veldhoven
Telefoonnummer: (040) 253 3443

Kan iemand mij helpen om mijn tuin te bestraten?

Algemeen

Als u uw terras wilt bestraten, dan kunt u uw familie, vriendenkring of buren vragen om u te helpen met de bestrating. U kunt ook contact opnemen met de gemeente in uw woonplaats. Zij weten of er een vrijwilligersorganisatie is die u kan helpen.

Woonstichting 'thuis wil zo min mogelijk bestrating in de tuin. Het is goed voor de natuur en uw gezondheid om veel planten, bomen, struiken en bloemen in uw tuin te hebben. Een groene tuin zorgt ook voor meer koelte tijdens warme dagen in de lente  en in de zomer. 

Mag ik mijn tuin gebruiken voor het opslaan van goederen of het stallen van motoren, caravans of boten?

Algemeen

Nee, u mag uw tuin niet gebruiken om goederen op de slaan of te stallen.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Bij wie kan ik dit melden?

Algemeen

Vindt u dat uw buren hun tuin niet goed onderhouden? Spreekt u hier dan eerst zelf uw buren op aan. Doen uw buren hier niets mee? Bel ons dan op (040) 24 99 999.

Ik ben de enige die het achterpad bijhoudt. Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn buren dit ook doen?

Algemeen

De afspraak is dat mensen hun eigen achterpaden onderhouden. Als uw buren dit niet doen, neem dan eerst contact op met uw buren om tot een afspraak te komen.

Mocht u in overleg met de buren er niet uitkomen dan kan de buurtbeheerder hierin bemiddelen. U kunt de buurtbeheerder aanspreken als die in uw buurt aanwezig is. Ook kunt u ons bellen op (040) 24 99 999.