Tuinonderhoud

Samen met jou werken wij graag aan verzorgde en leefbare buurten. Daar hoort ook een nette tuin bij. Als je een tuin hebt, moet je deze zelf onderhouden. Dat staat in je huurcontract. Wij verwachten van jou dat je voor- en achtertuin er netjes uitzien. Een niet goed onderhouden tuin is vaak een bron van ergernis voor de buren.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Ik betaal voor groenonderhoud, maar ik ben niet tevreden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Meld de klacht direct bij ons en wacht niet tot je de afrekening servicekosten ontvangt. Je kunt ons bellen of mailen en vragen naar de buurtbeheerder. Hij of zij gaat dan kijken en probeert het probleem op te lossen.

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

Je mag je tuin naar eigen idee inrichten. Wij vinden het belangrijk dat jouw tuin een verzorgde indruk maakt. Dus geen hoog opschietend onkruid, overhangende takken of een kapotte schutting. Het afsnijden van takken van bomen is jouw verantwoordelijkheid. Bomen mogen niet te hoog worden of overlast of beschadigingen aan de woning veroorzaken. Ook mag de tuin niet vol staan met goederen en vuilniszakken. Je mag geen auto's, caravans of boten stallen in je tuin. En je mag niet parkeren in de voor- of achtertuin.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Er zijn (vrijwilligers)organisaties die je kunnen helpen met het onderhouden van jouw tuin. Neem hiervoor contact op met je gemeente. Zij kunnen je naar iemand anders sturen. Lukt de zoektocht niet om vrijwilligers te benaderen, dan kan de buurtbeheerder meedenken.

Woon je in Best?
Dan kun je voor hulp bij tuinonderhoud terecht in Bestwijzer. LEV is een organisatie die je verder kan helpen. Kijk voor meer informatie op www.levbest.nl. Telefoonnummer (0499) 770 110.

Woon je in Veldhoven?
Dan kunnen ze je bij Cordaad Welzijn verder helpen.
Adres: Sterrenlaan 5 Veldhoven
Telefoonnummer: (040) 253 3443

Kan iemand mij helpen om mijn tuin te bestraten?

Algemeen

Als je jouw terras wil bestraten, dan kun je jouw familie, vriendenkring of buren vragen om je te helpen met de bestrating. Je kunt ook contact opnemen met de gemeente in jouw woonplaats. Zij weten of er een vrijwilligersorganisatie is die jou kan helpen.

Woonstichting 'thuis wil zo min mogelijk bestrating in de tuin. Het is goed voor de natuur en jouw gezondheid om veel planten, bomen, struiken en bloemen in je tuin te hebben. Een groene tuin zorgt ook voor meer koelte tijdens warme dagen in de lente  en in de zomer. 

Mag ik mijn tuin gebruiken voor het opslaan van goederen of het stallen van motoren, caravans of boten?

Algemeen

Nee, je mag jouw tuin niet gebruiken om goederen op te slaan of te stallen.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Bij wie kan ik dit melden?

Algemeen

Vind je dat jouw buren hun tuin niet goed onderhouden? Spreek hier dan eerst zelf je buren op aan. Doen je buren hier niets mee? Bel ons dan op (040) 24 99 999.

Ik ben de enige die het achterpad bijhoudt. Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn buren dit ook doen?

Algemeen

De afspraak is dat bewoners hun eigen achterpaden onderhouden. Als je buren dit niet doen, neem dan eerst contact op met je buren om tot een afspraak te komen.

Moch je in overleg met de buren er niet uitkomen, dan kan de buurtbeheerder hierin bemiddelen. Je kunt de buurtbeheerder aanspreken als die in jouw buurt aanwezig is. Ook kun je ons bellen op (040) 24 99 999.