Verzekeringen

Schade aan eigendommen is altijd erg vervelend. Zorg er daarom voor dat u goed verzekerd bent.

Voor al onze woningen hebben wij een opstalverzekering. Een huurder kan geen opstalverzekering afsluiten. Dat kan alleen als u eigenaar bent van de woning. Alle andere verzekeringen, zoals een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering moet u zelf regelen.

Veel gevraagd over Verzekeringen

Ik heb zonnepanelen. Moet ik hiervoor een verzekering afsluiten?

Algemeen

Nee dat hoeft u niet. Als er brand of een andere calamiteit ontstaat door het niet goed functioneren van de zonnepanelen, valt dit onder de opstalverzekering van ’thuis.

Moet ik een verhuizing melden bij mijn inboedelverzekeraar?

Algemeen

Ja, geef uw verhuizing op tijd door aan uw verzekeraar. Vraag na of uw inboedel tijdens de verhuizing verzekerd is. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.

Ik huur bij jullie. Hoe zit het met de inboedelverzekering?

Algemeen

De inboedelverzekering moet u zelf regelen. Het is niet verplicht maar wel verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Anders is uw inboedel niet verzekerd, ook al beschadigt deze buiten uw eigen invloed.

Let er op dat u een inboedelverzekering met huurdersbelang afsluit. Huurdersbelang zijn alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die u, voor uw rekening, heeft aangebracht aan uw huurwoning. Ook de veranderingen die u tegen betaling heeft overgenomen van de vorige huurder worden huurdersbelang genoemd. Zoals bijvoorbeeld een parketvloer, keuken of badkamer, maar ook schilderwerk en behang. ’thuis heeft deze dingen niet verzekerd en het is dus verstandig om dit zelf te regelen.

Ik huur bij jullie. Hoe zit het met de opstalverzekering?

Algemeen

Deze is door ons geregeld. Een huurder kan geen opstalverzekering afsluiten. Dat kan alleen als u eigenaar van de woning bent.