Mijn huurwoning kopen

’thuis heeft van ongeveer 1.100 huurwoningen bepaald dat deze bestemd zijn voor verkoop. De huurders van deze woningen hebben allemaal een aanbod gehad om de woning te kopen. Sommige hebben het pas gehoord, anderen jaren geleden.

Als de huurder de woning niet heeft gekocht, is deze gewoon blijven huren. Wordt de huur opgezegd dan verkopen wij de woning. We bieden de huurwoning dan aan in de vrije markt, of met Koopgarant of Kopen naar Wens.

Woonstichting ’thuis houdt het recht om de bestemming van de woning aan te passen. Het kan voorkomen dat we besluiten dat een huurwoning op een later tijdstip niet meer gekocht mag worden. Omdat er bijvoorbeeld meer huurwoningen nodig zijn.

Veel gevraagd over Mijn huurwoning kopen

Kan ik de woning die ik huur ook kopen?

Algemeen

Wij kunnen voor u nakijken of uw woning uitgekozen is voor verkoop. Bel ons op (040) 24 99 999 dan helpen wij u verder.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Algemeen

Neem contact op met één van de verkoopmakelaars. Stuur een e-mail naar info@mijn-thuis.nl of bel met (040) 24 99 999. De makelaar zal eerst controleren of er huurachterstand is. Daarna zetten we de volgende stappen:

  • Een externe hypotheekadviseur bekijkt uw financiële situatie;
  • Een onafhankelijk bouwkundig bureau maakt van de woning een bouwkundige rapport;
  • Na de bouwkundige keuring maakt een onafhankelijke taxateur een gevalideerd taxatierapport. De taxateur ontvangt het bouwkundig rapport en houdt rekening met de door u zelf aangebrachte voorzieningen. Deze nemen we niet mee in de prijs van de taxatie;
  • Wij sturen u een passende aanbieding. Over de prijs is niet te onderhandelen;
  • De makelaar maakt de koopovereenkomst op die daarna beide partijen ondertekenen;
  • Dan wordt u eigenaar van de woning door notariële overdracht bij de notaris. Hierdoor stopt ook de verplichting van uw huurbetaling.

Ik heb een brief gekregen om mijn woning te kopen. Maar dat wil ik niet, wat nu?

Algemeen

Dan hoeft u niets te doen. U blijft uw woning gewoon huren.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Algemeen

Wij willen voldoende sociale huurwoningen houden voor lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn of haar huurwoning kopen. Om de 2 of 3 jaar bepalen we door marktonderzoek en financieel onderzoek welke woningen we verkopen. Wij kozen uw woning niet uit voor verkoop. Dit betekent dat uw woning nu een huurwoning blijft. Wilt u een andere woning van ons kopen? Bel ons dan, wij helpen u graag.