Vrije verkoop

Een deel van onze koopwoningen bieden we aan in de vrije verkoop. We verkopen deze woningen marktconform, dat is dus zonder korting. De prijs wordt bepaald aan de hand van de waarde op de vrije markt. 

Bij vrije verkoop wordt u eigenaar van de woning met een zelfbewoningsverplichting van minimaal 3 jaar. 
Als u wil verhuizen dan bent u vrij om de woning te verkopen aan wie u wilt. Woonstichting ’thuis koopt de woning niet van u terug.

Voordat een woning in de vrije verkoop komt, laten we deze bouwkundig keuren en taxeren door een erkend taxateur. Het bouwkundig rapport krijgt u wanneer we u uitnodigen voor een bezichtiging. U weet dus van tevoren wat u koopt.

Bekijk ook het filmpje over Vrije verkoop:

Veel gevraagd over Vrije verkoop

Ik heb een woning van ’thuis gekocht via vrije verkoop. Mag ik deze verbouwen?

Algemeen

Als u een woning via de vrije verkoop heeft gekocht, kunt u natuurlijk zelf bepalen of u de woning wilt verbouwen. Zo wilt u misschien een nieuwe keuken of een badkamer plaatsen. Als u uw woning verbouwt, kan dit betekenen dat de waarde van de woning stijgt, maar vaak stijgt de waarde niet evenredig aan de kosten die u heeft gemaakt. Houd hier rekening mee als u gaat verbouwen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als u de woning wilt verkopen.