Verwarming

Veel gevraagd over Verwarming

Mijn radiator lekt? Wat moet ik doen?

Als uw radiator lekt mag u direct contact opnemen met het onderhoudsbedrijf. Op uw CV-ketel zit een sticker met het telefoonnummer.

Wie bel ik voor een storing of klacht over mijn verwarmingsketel?

Werkt uw verwarmingsketel niet meer? Bel dan direct het onderhoudsbedrijf. Op uw CV-ketel (CV=centrale verwarming) zit een sticker met het telefoonnummer.

Mijn verwarmingsketel werkt niet goed. Wat kan ik zelf doen om dit te herstellen?

Controleer eerst of de waterdruk van uw verwamings ketel goed is. De waterdruk moet hoger zijn dan 2 bar. Is de druk hoog genoeg? Bel dan met het onderhoudsbedrijf. Op uw CV-ketel zit een sticker met het telefoonnummer.

Is de waterdruk lager? Vul dan uw ketel bij.

Heeft u een serviceabonnement? Dan kunt u voor het bijvullen van de ketel rechtstreeks contact opnemen met het onderhoudsbedrijf. 

Let er op of het centrale verwarmingssysteem goed is ontlucht. Hoort u een rammelend geluid uit uw radiatoren komen? Ontlucht dan de radiatoren.

Hoe vul ik mijn verwarmingsketel bij?

Wilt u weten hoe u uw verwarmingsketel bijvult? Bekijk het handige instructiefilmpje 'Bijvullen van de CV-ketel' bij de onderhoudstips.

Hoe vaak controleren jullie mijn verwarmingsketel?

Het onderhoud aan verwarmingsketels doen wij niet zelf. Een bedrijf doet dit voor ons. Afhankelijk van het keteltype controleren zij 1 keer in het jaar of 1 keer in de 2 jaar uw ketel.

Ik heb meters op mijn radiatoren voor mijn stookkosten. Hoe lezen jullie die uit?

Deze meters worden op afstand uitgelezen. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Mag ik zelf een andere thermostaat plaatsen?

Dat mag. U kunt een andere thermostaat kopen en deze zelf plaatsen. Let er wel op dat de nieuwe thermostaat met de CV-ketel kan communiceren. En bewaart u de oude thermostaat zodat u deze kunt terugplaatsen als u gaat verhuizen.

De zelf geplaatste thermostaat valt niet onder het service abonnement. Bij storingen die worden veroorzaakt door de zelf geplaatste thermostaat zijn de kosten van het herstel voor uzelf.
 

Hoe ontlucht ik mijn radiatoren?

Wilt u weten hoe u uw radiatoren ontlucht? Aan het eind van het instructiefilmpje 'Bijvullen van de CV-ketel' leggen we het uit. U vindt het filmpje bij onderhoudstips.