Isolatie

Isolatie zorgt ervoor dat de binnenlucht niet naar buiten kan en de buitenlucht niet naar binnen. Het belangrijkste van isoleren is dat het in de winter warm blijft en in de zomer lekker koel. Er zijn verschillende manieren om de woning te isoleren. Bijvoorbeeld isolatie van de vloer, de spouwmuur, het dak en door dubbel glas te plaatsen.

Veel gevraagd over Isolatie

Kan ik dubbel glas in mijn woning krijgen?

Algemeen

Dat kan als dit technisch mogelijk is. Wilt u dubbel glas? Laat het ons weten, dan onderzoeken wij dat voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij het dubbel glas tegen een huurverhoging. De huurverhoging hangt af van hoeveel glas vervangen wordt. Wij plaatsen geen dubbel glas als u een huurachterstand heeft.

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

Algemeen

U kunt bij ons alleen dubbel glas aanvragen voor uw woning. Een andere manier van isolatie, bijvoorbeeld van vloeren, daken en muren kan alleen tijdens planmatig onderhoud. Als uw woning aan de beurt is, ontvangt u vooraf van ons een brief. Het kan zijn dat door deze isolatie u meer huur moet betalen. Maar u zult minder energiekosten hebben.

Ik heb een huurverhoging door het verbeteren van de woning. Hoe werkt dat?

Algemeen

Als wij de woning verbeterd hebben, kan het zijn dat de huur omhoog gegaan is. Bijvoorbeeld bij dubbel glas of centrale verwarming. De woning krijgt meer punten en daardoor stijgt de huurprijs. Vaak levert zo'n verbetering een energiebesparing op. Voor sommige investeringen berekenen wij een deel aan u door. Wij laten u altijd vooraf weten als uw huur omhoog gaat.