Algemeen
Ja, u heeft recht op een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is bij elk project verschillend. Voordat we bij u aan de slag gaan maken we samen met u afspraken over de precieze hoogte van de vergoeding.
De hoogte van de vergoeding hangt onder andere af van het volgende:
- Of het gaat om dringend noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden, of om woningverbeteringen;
- Of we de werkzaamheden in bewoonde of onbewoonde staat kunnen uitvoeren.
Bij woningverbeteringen in onbewoonde staat:
Kunt u tijdens de werkzaamheden niet in de woning blijven en moet u de inboedel tijdelijk verhuizen? Dan geldt de wettelijke verhuisvergoeding. Deze verhuisvergoeding krijgt u maar één keer. Bij elk project maken we hierover, samen met (een vertegenwoordiging van) de buurt, afspraken in een sociaal plan. Wilt u weten hoe hoog de wettelijke verhuisvergoeding nu is? Deze vindt u op de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl.
Bij dringend noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden in onbewoonde staat:
Kunt u tijdens de werkzaamheden niet in de woning blijven en moet u de inboedel tijdelijk verhuizen? Dan geldt de wettelijke verhuiskostenvergoeding niet. Wel heeft u recht op een schadevergoeding. Hierover maken we afspraken met u in het sociaal plan.
Bij onderhoud en verbetering in bewoonde staat:
Bestaande woningen moeten de komende jaren steeds meer gaan voldoen aan de eisen van energie-neutraal bouwen en wonen. Dat vraagt om meer ingrijpende werkzaamheden. U krijgt een vergoeding voor de overlast en voor eventuele onkosten door dringende werkzaamheden. Dit noemen we ongeriefsvergoeding. Bij elk project maken we samen met u afspraken over hoe hoog de ongeriefvergoeding is.