Ons advies: sluit een inboedelverzekering af

De buurtbeheerder aan het woord

Eerder dit jaar was er brand in een appartement van een van onze huurders. De woning was tijdelijk onbewoonbaar, dus de huurder moest zolang ergens anders wonen. Normaal gesproken regelt de verzekering alles, zoals een tijdelijke woning, het weer inrichten van de woning (schilderwerk, laminaat, behang etc.). Maar in dit geval was de huurder niet verzekerd. Dan heb je nergens recht op en moet je alles zelf regelen en betalen. De verhuurder zorgt dan wel voor het leefbaar maken van de woning, zoals het vernieuwen van een keuken, kozijnen en badkamer en toilet. Maar de rest is voor de huurder. Het is zelfs zo dat de huurder ook eventuele schade bij de buren moet betalen.

Er zijn meerdere redenen om deze verzekering af te sluiten

We merken regelmatig dat bewoners niet weten dat een inboedelverzekering echt nodig is. Het is niet verplicht maar, vinden wij, wel heel belangrijk om af te sluiten. Het vergoedt niet alleen schade in geval van brand, maar ook schade door een lekkende wasmachine of door een inbraak. Het gaat niet alleen om schade die u zelf veroorzaakt, maar ook schade veroorzaakt door anderen.

Nog een extra tip is om een inboedelverzekering af te sluiten met huurdersbelang. Dat is speciaal voor huurders. Alle veranderingen, verbeteringen en uitbreidingen in uw huurwoning die u zelf heeft betaald, zijn dan meeverzekerd. Ook de veranderingen die u tegen betaling heeft overgenomen van de vorige huurder, zoals een parketvloer, keuken of badkamer.

Uw buurtbeheerder