Duurzaamheidspact Eindhoven

Anders Denken, Gewoon Doen

Woensdag 12 september 2018 is het Duurzaamheidspact Eindhoven ondertekend. De deelnemers zijn gemeente Eindhoven, Trudo, Wooninc, Woonbedrijf, huurdersvertegenwoordiging PEK (Platform Eindhovense Klantenraden) en ’thuis.

Als Duurzaamheidspact Eindhoven maken we samen werk van een versnelde verduurzaming van woningen in de stad. In februari onderschreven de partijen hun duurzaamheidsmanifest ‘Gewoon Doen!’. Eindhoven staat voor de opgave om de CO2-uitstoot van ruim 100.000 woningen en alle bedrijfspanden vóór 2050 te verminderen met 95%.  

Maar het duurzaamheidsvraagstuk reikt verder dan alleen energie en klimaat. Door samen te investeren, innoveren en implementeren, willen de samenwerkingspartners een natuurlijke, CO2-neutrale stad realiseren, waar gebouwd wordt met duurzame materialen en gesloten kringlopen, met onverminderde aandacht voor de bewoners.  

“We helpen elkaar om verder te komen. We willen slim verduurzamen en versnellen door synergie tussen initiatieven te creëren en inspanningen die een ander al heeft verzet op eenvoudige wijze te vermenigvuldigen.”