Huurders en collega's maken samen een kunstwerk

Bij ’thuis zoeken we graag de verbinding met onze huurders. We vragen huurders om mee te denken over onze dienstverlening en over hun eigen buurt. We stimuleren dat buurtbewoners elkaar leren kennen. Dat doen we omdat het bijdraagt aan ‘je thuis voelen’ in je buurt. En als je elkaar kent, is het gemakkelijker om elkaar aan te spreken. Samen bereik je namelijk meer dan alleen.

Met dat in gedachte hebben we huurders gevraagd om mee te werken aan een kunstwerk. Een kunstwerk dat symbool staat voor de verbinding tussen ’thuis en haar huurders.  

Onder begeleiding van een ontwerpbureau en een aantal kunstacademie studentes, gingen huurders en medewerkers van ’thuis op donderdag 17 mei aan de slag. Met allerlei materialen uit sloopwoningen, zoals hout, behang, deurbellen, oude foto’s, verf en nog veel meer. Al zagend, timmerend, plakkend en schilderend ontstonden er mooie creaties en goede gesprekken. “Kunnen jullie dit niet vaker organiseren?” vroeg een van de deelneemsters enthousiast.

Onderstaand filmpje geeft een korte impressie van de workshop:

De workshop was een succes. De deelnemers hebben genoten. Een van de deelnemers zei na afloop: “Ik vond het erg leuk om mee te doen. Iets samen maken met voor mij toch vreemde mensen. Gezellig!!”

En het eindresultaat mag er zijn. Het kunstwerk is te bewonderen in onze woonwinkel in Eindhoven. U bent van harte welkom om het te komen bekijken!

Deelnemende huurders en begeleider bij het kunstwerk.