Artex

Artex levert gordijnen/stoffen aan bedrijven zoals woninginrichters, gordijnspeciaalzaken, woondecoratiewinkels en meubelzaken. ’thuis en Artex werken samen. Zo helpen we huurders die wat hulp kunnen gebruiken.

Mensen blij maken met gordijnen
Soms komen gordijnen terug bij Artex. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De gordijnen zijn vaak nog prima te gebruiken. Artex verkoopt deze aan bijvoorbeeld  personeel of zoals in dit geval schenken we ze aan een goed doel. Marianne Lankester van Artex vertelt: “We staan altijd open voor goede ideeën en zochten al een tijdje naar een geschikte bestemming.  We zien dat er ook in Nederland mensen zijn die niet veel geld hebben. Niet iedereen kan (nieuwe) gordijnen kopen. Met deze gordijnen wilden we mensen blij maken. Alleen hadden we niet de goede contacten om de gordijnen bij de juiste mensen te krijgen. Nu is via via het contact gelegd met Woonstichting ’thuis. We zijn blij dat de gordijnen via ’thuis een goede bestemming krijgen.”   

Zo kunnen we huurders helpen
Helmy van Baal is teamleider Woonbeheer bij
 ’thuis. Zij vult Marianne aan: “Onze buurtbeheerders hebben contact met onze huurders. Zij weten wie wel wat hulp kan gebruiken. Een deel van onze huurders heeft niet veel geld om uit te geven. En het inrichten van een woning kost vaak veel geld, zoals ook het kopen van gordijnen. We zijn heel blij met deze samenwerking. Zo kunnen we huurders helpen die anders geen gordijnen kunnen betalen. Er moet wel iets tegenover staan. Buurtbeheerders maken afspraken met de huurders. Als ze de afspraken nakomen, dan zorgen wij voor gordijnen. Op die manier zorgen we er samen met onze huurders voor dat ze prettig kunnen wonen.” 

Marianne en Helmy bij de eerste lading gordijnen voor huurders van’thuis

In dit filmpje vertelt Helmy meer over de duurzame samenwerking tussen Artex en 'thuis