Stichting Present

De buurtbeheerders en sociaal beheerders van ’thuis komen regelmatig bij mensen thuis. Ze zien het als mensen ergens hulp bij nodig hebben en zorgen dan dat er hulp komt. Daarvoor werken zij samen met verschillende organisaties, zoals ook stichting Present. Deze stichting slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zij zien zichzelf als een makelaar in vrijwilligerswerk en bieden vrijwilligers de mogelijkheid om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Dat kan zijn voor 1 dagdeel of voor langere tijd.

Ze zetten zich op verschillende manieren in. Zo hebben ze een huurder van ons geholpen die zijn tuin niet meer zelf bij kon houden. Samen met vrijwilligers van stichting Present is zijn tuin opgeknapt. En er wordt nog gezocht naar een vrijwilliger die de tuin voortaan bij kan houden.

Een andere huurder kon zijn woning niet zelf schilderen. Dat hebben vrijwilligers van present voor hem gedaan. Ook is schimmel in zijn badkamer verwijderd. Deze huurder kan weer genieten van zijn opgeknapte woning.

Samen met de vrijwilligers van stichting Present zorgen we ervoor dat onze huurders prettig kunnen blijven wonen in hun woning. Daar zetten we ons voor in bij ’thuis

Kijk voor meer informatie over stichting Present op hun website: https://stichtingpresent.nl/