Overnemen van spullen

Heeft u spullen zoals gordijnen, gordijnrails, of tapijt (roerende goederen) of aanpassingen gedaan aan uw woning? Dan kunt u deze laten overnemen door de nieuwe huurder. Houd er wel rekening mee dat een nieuwe huurder niet verplicht is om deze over te nemen.

Hoe het overnemen van spullen precies werkt tussen u en de nieuwe huurder, leest u in het schema ‘Het overnemen van spullen’ op deze pagina.

Veel gevraagd over Overnemen van spullen

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Algemeen

Na de vooropname adverteren wij de woning zo snel mogelijk op www.wooniezie.nl. Soms verhuren wij de woning aan iemand uit een bijzondere doelgroep. Bijvoorbeeld iemand uit een instelling of een vluchteling. Helaas lukt het niet altijd om op tijd een nieuwe huurder te vinden. Als er een nieuwe huurder bekend is, hoort u dat van ons. U kunt dan afspraken maken over het overnemen van spullen.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met het overnemen van spullen?

Algemeen

De overname van spullen is iets tussen u en de nieuwe huurder. ’thuis heeft hierbij geen rol. Welke spullen dat zijn legt u vast op de overnameformulieren. Denk hierbij aan: vloerbedekking, laminaatvloer, gordijnen, vitrages etc. Deze formulieren krijgt u bij de vooropname van de technisch beheerder. U levert 1 exemplaar van het formulier in als u de sleutels inlevert bij de technisch beheerder.

De nieuwe huurder betaalt u de kosten voor de overname. Worden spullen niet overgenomen? Verwijdert u deze dan voor de eindopname volgens de afspraken die u heeft gemaakt met de technisch beheerder. Zie voor meer informatie het schema 'Het overnemen van spullen'. Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan is overnemen van spullen meestal niet mogelijk. Overleg dit met de technisch beheerder.

Is er geen nieuwe huurder bekend voor de laatste huurdag? Dan laat u de spullen achter in de woning totdat er een nieuwe huurder bekend is. De nieuwe huurder beslist of hij/zij de spullen over wil nemen.

Neemt de nieuwe huurder geen spullen over, dan krijgt u van ons twee dagen de tijd om de spullen te verwijderen. Deze twee dagen gaan direct in nadat we u hebben verteld dat de nieuwe huurder de spullen niet wil overnemen. Als het u niet lukt om in twee dagen alles te verwijderen, kunt u dagen bijkopen voor € 20,- per dag.