Overnemen van spullen

Heeft u spullen zoals gordijnen, gordijnrails, of tapijt (roerende goederen) of aanpassingen gedaan aan uw woning? Dan kunt u deze laten overnemen door de nieuwe huurder. Houd er wel rekening mee dat een nieuwe huurder niet verplicht is om deze over te nemen.

Hoe het overnemen van spullen precies werkt tussen u en de nieuwe huurder, leest u in het schema ‘Het overnemen van spullen’.

Veel gevraagd over Overnemen van spullen

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Algemeen

Na de vooropname adverteren wij de woning zo snel mogelijk op www.wooniezie.nl. Soms verhuren wij de woning aan iemand uit een bijzondere doelgroep. Bijvoorbeeld iemand uit een instelling of een vluchteling. Helaas lukt het niet altijd om op tijd een nieuwe huurder te vinden. Als er een nieuwe huurder bekend is, hoort u dat van ons. U kunt dan afspraken maken over het overnemen van spullen.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met het overnemen van spullen?

Algemeen

Tot aan de eindopname kunt u spullen over laten nemen door de nieuwe huurder. Welke spullen dat zijn legt u vast op de overnameformulieren. Deze formulieren krijgt u bij de vooropname van de technisch beheerder. U levert 1 exemplaar van het formulier in als u de sleutels inlevert bij de technisch beheerder.

De nieuwe huurder betaalt u de kosten voor de overname. Wij bemoeien ons daar niet mee. Worden spullen niet overgenomen? Verwijdert u deze dan voor de eindopname volgens de afspraken die u heeft gemaakt met de technisch beheerder. Zie voor meer informatie het schema 'Het overnemen van spullen'. Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan is overnemen van spullen meestal niet mogelijk. Overleg dit met de technisch beheerder.

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Algemeen

Dat kan. Als de nieuwe huurder de spullen niet wil overnemen, moet u toch nog de spullen verwijderen. In het schema 'Het overnemen van spullen' staat hoe het overnemen van spullen werkt tussen de oude en de nieuwe huurder.