De voordelen van een groene tuin

Een groene tuin ziet er vaak mooier uit dan een helemaal betegelde tuin. Ook weten we uit onderzoeken dat een groene omgeving ons gezonder en gelukkiger maakt. Maar er zijn nog meer voordelen van een groene tuin. We zetten ze voor u op een rijtje:

Minder waterschade

Regenbuien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. Het riool kan al dit water vaak niet aan, waardoor straten, huizen en kelders onderlopen. In een groene
tuin kan regenwater sneller zakken in de bodem.

Minder problemen met hitte

Bomen en planten bieden natuurlijke schaduw en verkoeling. Een betegelde tuin houdt juist warmte vast en zorgt dat het extra warm wordt. Een boom in de tuin kan de temperatuur al met zo’n 3 graden laten dalen.

Meer vogels en andere dieren

Groen zorgt voor leven in de tuin. Het trekt vogels, bijen, vlinders en allerlei andere diertjes aan. En een tuin met diertjes heeft minder last van ziektes en plagen.

Gezonder voor iedereen

Bomen en planten halen schadelijke stoffen weg en geven zuurstof af. Een groene tuin zorgt zo voor een gezondere lucht. In een groene tuin kun je gemakkelijker ontspannen. Planten en bloemen houden ook omgevingsgeluid tegen. Kortom, in een groene tuin kom je echt tot rust.