"Het was eigenlijk zo geregeld"

Uw oude badkamer en keuken of toilet vervangen? Frans en Marianne lieten het doen op kosten van ’thuis

Als het gaat om zorgen voor een fijn thuis staat u er als huurder niet alleen voor. Ook dan gaat ons motto namelijk op en zijn we samen ’thuis. Zo hoeft u voortaan niet meer te wachten op het groot onderhoud als uw keuken, badkamer of toilet 24 jaar of ouder is. U kunt in zo’n geval zelf een aanvraag doen voor vervanging. Net zoals Marianne uit Son en Breugel en Frans uit Waalre.

Duidelijke communicatie

Frans woont al sinds 1994 in een huurwoning van ’thuis in Waalre. “Al die tijd heb ik dezelfde keuken gehad, die was dus wel aan vervanging toe”, zegt hij met een vriendelijke glimlach. “Het was eigenlijk zo geregeld. Toen ik erover belde met ’thuis verbonden ze me meteen door met Groenen, de aannemer. Daar stonden ze me netjes te woord en legden ze me precies uit hoe het allemaal in zijn werk zou gaan.”

Heldere planning

Staand in de doorgang naar zijn keuken vertelt Frans: “De kastjes, de tegels en het werkblad zijn vervangen. De opstelling is hetzelfde, alles is alleen iets hoger. Voor mij is dat wel fijn. Het werkt prettiger.” Hij legt uit: “Vooraf kwam een uitvoerder van de firma Groenen kijken of mijn keuken voor vervanging in aanmerking kwam. Ze trokken er uiteindelijk een dikke week voor uit, van maandag tot en met maandag. Ik kreeg een scheurkalender waarin precies stond wat ze per dag kwamen doen. Heel duidelijk. En voor ze gingen breken werd de keuken netjes afgezet met een scherm tegen het stof. Maar goed, dat houd je natuurlijk nooit helemaal tegen.”

Je eigen stijl kiezen

De stijl van de keuken kon Frans mooi op zijn interieur afstemmen. “De keuzes die er waren voor de kastjes, het werkblad en de handgrepen stonden overzichtelijk in een boekje. Daarnaast hebben ze op mijn verzoek het werkblad iets verlengd zodat boven mijn vaatwasser de kookplaat erin geplaatst kon worden.” Dat was overigens het enige wat Frans zelf hoefde te betalen. De rest werd allemaal gedaan op de kosten van ’thuis.

Planning afgestemd

Bij Marianne uit Son en Breugel werd de badkamer vervangen door Knaapen Groep. Behalve wat geduld tijdens de werkzaamheden kostte het haar helemaal niets. “De werkzaamheden stonden eerst in september gepland, maar vlak daarna zou ik een nieuwe knie krijgen. Dat leek me niet handig. Daarom zorgden ze er bij Knaapen voor dat ik in de planning kon wisselen met een buurtgenoot. Alles zou dan voor mijn operatie klaar zijn.”

“Alles is nu weer lekker fris én gemakkelijker schoon te houden”

Goed geregeld

Terugkijkend vertelt Marianne: “Ik ben heel blij dat het aangepakt is. Het contact met Knaapen verliep perfect. Je hebt er een vaste contactpersoon die je kunt bellen als er iets is. Ik was wel blij dat ik tijdens de renovatie een tweede toilet had”, lacht ze, om er meteen aan toe te voegen: “Maar bij buurtgenoten die dat niet hadden, schoot ’thuis te hulp door tijdelijk te zorgen voor een chemisch toilet.” De werkzaamheden aan de badkamer duurden bij Marianne tweeënhalve week. “Alles verliep zoals gepland en was keurig voorbereid. Om te voorkomen dat mijn vloer zou beschadigen werd die bijvoorbeeld netjes afgeplakt. En achteraf kwamen ze de badkamer zelfs nog even poetsen.”

Helemaal gratis

Mariannes nieuwe badkamer ziet er spic en span uit. Het sanitair, de tegels, de kranen en de radiator zijn allemaal vervangen. “Alles is nu weer lekker fris én gemakkelijker schoon te houden.” Vooral met de nieuwe antisliptegels op de vloer is Marianne blij. “Achter de oude bleef bij het schoonmaken namelijk altijd van alles hangen. Dat is nu niet meer zo.” Ze vindt het ook prettig dat de wanden helemaal betegeld zijn en niet meer tot de helft. “Je kon kiezen uit verschillende kleurencombinaties. Ik vond wit met antraciet als accentkleur het mooist. Uiteindelijk heb ik nergens voor hoeven te betalen. Ook niet voor de thermostaatkraan op de wastafel en in de douche, omdat ik die in mijn oude badkamer ook al had. De extra’s die wel wat kostten, had ik niet nodig. Een aantal veiligheidsbeugels die er zaten, heb ik namelijk gewoon laten terugzetten. Fijn dat dat kon.”

Wilt u net als Frans of Marianne een nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen?

Via de groene knop 'Nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen' kunt u direct uw aanvraag insturen. U moet daarvoor inloggen met uw postcode en huisnummer. Twijfelt u over de leeftijd van uw keuken, badkamer of toilet? Stuur dan toch uw aanvraag in zodat wij deze kunnen beoordelen of bel even met ons.